Factotum Cycling

Factotum Cycling op jaarlijks fietsweekend !

Het laatste weekend van mei stond onze jaarlijkse 2 daagse weer geprogrammeerd . Dit maal zouden we met 11 dappere rijders  naar America fietsen . Niet over de grote plas uiteraard maar America aan de Maas . Ons ploegske was uitgebreid met enkele gastrenners zodat we met 11 man en een begeleider in de volgwagen zaterdag om 9u klaarstonden aan het clubsecretariaat. De zon was volop van de partij dus insmeren en voldoende drinken was de boodschap . Op het menu voor zaterdag 160km overwegend door de rustige natuur. Bergen kom je in deze regio ook niet tegen dus werd er een mooi maar gezapig tempo onderhouden .  Een tussenstop werd voorzien na een 100 tal km in Blakel waar we van een lekkere lunch en voldoende frisse drank genoten hebben . Na deze pauze nog een uurtje bollen voor we aankwamen in America a/d Maas . De camera werd bovengehaald en de nodige bewijsstukken werden op de gevoelige plaat vastgelegd . Nu moesten we nog een uurtje verder richting Venlo waar we de nacht zouden doorbrengen in hotel....Americana . Hier aangekomen werd de vochtbalans al snel terug op peil gebracht met de nodige drank . s'Avonds een lekker diner op de grote markt , nog wat vocht aanvullen , enkele bekenden tegenkomen , en dan naar bed . Na een korte maar verkwikkende nachtrust en een lekker ontbijt klaar om terug naar Lille te fietsen . Met een 140 km op het programma en overwegend rugwind  zouden we vlug thuis zijn . Na 100 km lekker pistolekes eten voorzien door onze verzorger konden we er tegenaan voor de laatste 40km .  Met af en toe een klein regenbuitje hebben we de laatste loodjes volbracht . Officiele aankomst " In den hemel " waar nog een afsluitertje werd gedronken . Iedereen voldaan en weer een TOPWEEKEND achter de rug .  

Wie zijn wij ?

Factotum Cycling is ontstaan door de 2 wielervrienden Frank Vanden Eynde en Patrick Wynants.Beide reeds jarenlang fietsfanaten als lid van Lille's grootste wielertoeristenclub"Het Vliegend Wiel". Toen eind 2011het grandiose idee onstond om eens deel te nemen aan "iets extreem" moest er dan ook een teamnaam gevonden worden.Met een verwijzing naar de beroepsbezigheden van Frank werd al snel een goedklinkende teamnaam gevonden.De extreme uitdaging werd de ABSA CAPE EPIC in Zuid Afrika.Deze 8 daagse mtb rittenkoers staat  bekend als s'werelds zwaarste mtb race.Ondertussen staan er reeds 3 geslaagde  Cape Epic's op ons palmares .Ons team is sindsdien ook  uitgebreidt naar een 10 tal leden die zowel op de baan als in het bos actief zijn.Op deze website willen we jullie op de hoogte houden van onze activiteiten.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

filip 2GET'R | Antwoord 01.01.2014 11.30

Ha de manne,
Buiten hard fietsen kunnen jullie ook nog een mooie site maken!!
Goe bezig.

ps:Ferm velo'kes (dikke sponsors zeker
Doe Hermida de groeten!

marc mesens | Antwoord 10.06.2013 11.59

Indrukwekkend, fantastisch ik krijg hier kippenvel van en nog veel meer!
Hopend, dat het deze winter beter weer is wens ik jullie nu al een dikke
proficiat!

Jan Raeymaekers | Antwoord 03.06.2013 14.07

Indrukwekkend, mannen. Leuk dat ik ooit samen met jullie kon rondtoeren in dat toeristen- ploegje. Op naar een volgende uitdaging?

de Kenis | Antwoord 14.05.2013 16.40

knap gedaan, mannen! Wanneer staat de volgende "trip" op het programma?

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.07 | 12:30

Soigneer u en uwe maat maar goed, het is voor de fun he mannekes.
Toch het knieke nie zeker?
Maak er het beste van en tot......

de flipper

...
25.03 | 23:17

Knap gedaan Frank,ook uwe maat he!
Chapeau..
En nu een nieuwe helm!!!

...
22.03 | 18:25

Proficiat mannen, niet te zat op de afterparty he

...
22.03 | 16:15

Eeuwige roem lonkt, miserie en ellende zullen gauw door gespoeld worden met Gin. Afspraak bij Tatoo Staf is gemaakt, dus toch nog 1x afzien!
grts Wim Ceulemans

...
Je vindt deze pagina leuk